LightRoom – Ordning på dina bilder!

Har du problem med att hitta i ditt bildarkiv? Kanske har du alla bilder i mappar på hårddisken, kanske har du börjat använda Adobe LightRoom, men inte rikitigt kommit igång?

Hitta dina bilder när du behöver dem

Jag älskar att ha ordning på mina bilder, lägga upp användbara strukturer som gör att jag hittar bilderna när jag behöver dem. När det kommer till att lära sig hur dataprogram fungerar är jag lite av en nörd, en sån som läser manualer och kollar youtube och lägger timmar på att testa hur jag bäst kan utnyttja alla möjligheterna.

LightRoom är ett logiskt och kompetent program

Fotograferat har jag gjort hela livet, på 80-talet läste jag programmering och 2003 skaffade jag digitalkamera och bildarkviet växte lavinartat. Insåg snabbt att jag behövde hålla ordning på fotona, så jag skaffade ett bildarkivprogram. Adobe lanserade Lightroom 2015 och då bytte jag till det och nu är LR ett av mina favoritprogram alla kategorier. Det har alla funktioner jag behöver och är logiskt uppbyggt.

Kurser med fokus på dina behov

Att ha en massa kunskaper och hantera mina bilder är kul, att dela med sig är ännu roligare! Så jag håller gärna kurser. På de här sidorna har jag samlat ihop mycket av det jag kan. På en kurs har du möjlighet att ställa frågor och få tips för just dina behov.

Hela arbetsflödet i ett program

  • Importerar från kameran och konverterar till dng.
  • Lägger in copyright, plats, nyckelord och stjärnmärker.
  • Beskär och ställer in kontrast, vitbalans, exponering och annat.
  • Säker, sorterar och gör urval för olika ändamål.
  • Exporterar bilderna i olika format för olika ändamål
  • Och en massa annat …

Referenser efter kurs samt tips och idéer

På de här sidorna delar jag med mig av mina kunskaper i LightRoom. Framför allt tänker jag att de ska fungera som komihågmaterial för dig som gått en kurs med mig. Men du som kan lite om LightRoom kan också kolla efter tips och idéer.